“Wat zullen we doen, schat?”

Steeds vaker merk ik dat bruidsparen twijfelen om de kinderen van gasten uit te nodigen op hun bruiloft. Begrijpelijk vind ik zelf… en daarom ook een onderwerp om goed over na te denken samen.

Zelf heb ik een zoon en ik vind het dan ook erg leuk als hij welkom is op een bruiloft van familie of vrienden. Echter begrijp ik het ook goed als een bruidspaar ervoor kiest om dit niet te doen. Je weet immers nooit hoe (kleine) kinderen zich gaan gedragen. Lukt het ze om stil te zijn op momenten waarop jullie dit wensen? Of kunnen ze zichzelf goed genoeg vermaken zodat de ouders ook kunnen genieten van een feestelijke dag?

Vooraf antwoord geven op bovenstaande vragen kan ik niet. Dat zou heel knap van mij zijn, al zeg ik het zelf. De uiteindelijke keuze moeten jullie als bruidspaar toch echt samen maken. Het enige wat ik kan doen is een aantal tips geven om het voor zowel de kinderen als ouders, maar ook jullie zelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Tip 1: Zorg ervoor dat (kleine) kinderen afleiding hebben tijdens de ceremonie door ze bijvoorbeeld een eigen kleurplaat en potloden te geven.

Tip 2: Kies voor een hoekje met wat leuke spelletjes zodat de kinderen elkaar kunnen vermaken. Tijdens één van de huwelijken die ik heb mogen voltrekken, had de bruid voor levensgroot mikado gezorgd. Een dikke aanrader!

Tip 3: Maak een relax-hoekje met wat zitkussens waar ze lekker kunnen chillen als ze moe zijn.

Tip 4: Spreek met de ouders af dat de kids bijvoorbeeld vóór het diner worden opgehaald zodat de ouders vanaf dat moment kunnen genieten van het, met zorg uitgekozen, eten.

Succes met het maken van de juiste keuze!

Liefs,
Joyce

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *