Over mij

Jullie trouwdag is de mooiste dag van jullie leven en daar maak ik met liefde onderdeel van uit. Maar juist omdat dit zo’n belangrijke dag is, is een goed gevoel bij de juiste BABS essentieel. Aangezien ik jullie verhaal mag gaan vertellen, geef ik jullie ook graag een kijkje in mijn verhaal.

Als 28-jarige BABS woon ik samen met Hans en onze twee kinderen, James (2019) en Scottie (2021), in Veghel (een dorp in Noord-Brabant). Eind 2020 hebben wij in het centrum een oude boerderij gekocht die wij volledig hebben verbouwd tot ons droomhuis. Een hele klus, maar we genieten er volop van met ons gezin. We hebben een thuisbasis gecreëerd waar we kunnen ontspannen, samen zijn met familie/vrienden, groeien en genieten.

Van jonge romanticus naar volwaardig BABS
Dat ik trouwambtenaar/BABS/ceremoniespreker ben geworden was niet iets waar ik als klein meisje al van droomde. Het is, zo gezegd, op mijn pad gekomen. Tijdens mijn werkzaamheden bij de gemeente Best (2013-2016) ben ik voor het eerste in contact gekomen met “het vak”.

Na mijn eerste huwelijk dat ik had voltrokken (2015) wist ik het zeker: dit is het voor mij. De relatief korte, maar persoonlijke tijd die je met een bruidspaar doormaakt waarin ze hun hele leven op tafel gooien vind ik bijzonder. Want naast de fijne, mooie en grappige momenten die stellen hebben meegemaakt zijn er (zoals bij iedereen) ook donkere dagen geweest. Dat ik daar als trouwambtenaar een verhaal over mag schrijven en vervolgens mag spreken op hun grote dag is iets waar ik intens gelukkig van word.

Wat overigens wel al vanaf kleins af aan in mij zit is het feit dat ik eindeloos kan genieten van romantische momenten en verhalen. Zo kan ik namelijk al huilen bij de tune van de ‘All You Need Is Love Kerstspecial’ en krijg ik direct een brok in mijn keel zodra Joris Linssen op het eerste wachtende familielid afstapt in ‘Hello Goodbye’.

Zeggen jullie ook JA tegen mij?
Als iemand mij vraagt om in een paar woorden te omschrijven wat het werk als trouwambtenaar voor mij inhoudt, zeg ik: “Ongedwongenheid, persoonlijk en gevuld met humor”. Spreekt dit jullie aan en past dit binnen jullie plaatje? Dan denk ik dat jullie de BABS voor jullie bruiloft gevonden hebben!