Werkwijze

Ik neem jullie graag mee in mijn werkwijze als trouwambtenaar/BABS/ceremoniespreker. Van kennismaking, voorbereidingsgesprek tot de bruiloft zelf.

Kennismaking
De ceremonie is hét officiële moment van de hele bruiloft. Wanneer jullie op zoek zijn naar een relaxte, persoonlijke ceremonie met humor erin zijn jullie bij mij aan het juiste adres. Jullie mogen alles vanaf de eerste ontmoeting tot aan de verloving met mij gaan delen en daarom is het belangrijk dat er een klik is tussen ons. Om elkaar beter te leren kennen en jullie de mogelijkheid te geven de juiste keuze te maken, nodig ik jullie graag uit voor een kennismakingsgesprek. Voor deze kennismaking kom ik graag naar jullie thuis om jullie eerste wensen en ideeën voor de trouwceremonie te bespreken. Misschien hebben jullie samen al andere bruiloften bijgewoond als dag-gast en ideeën opgedaan, hebben jullie Pinterest al helemaal uitgespeeld of zijn jullie juist nog helemaal blanco. Geen probleem, we bespreken alles rustig door. Uiteraard vertel ik jullie graag mijn werkwijze en hetgeen jullie van mij mogen verwachten als jullie trouwambtenaar/BABS/ceremoniespreker. Na de kennismaking hoor ik graag of ik jullie trouwceremonie mag verzorgen op jullie bruiloft!

Voorbereidingsgesprek
Jullie hebben mij als trouwambtenaar/BABS/ceremoniespreker voor de ceremonie gekozen en dat betekent dat we er alles aan gaan doen om deze dag onvergetelijk te maken. Ter voorbereiding plannen we een verdiepend gesprek in. Dit voorbereidingsgesprek plannen we ongeveer 6 weken vóór jullie trouwdag in. Voor dit gesprek kom ik wederom graag naar jullie toe om zo de ceremonie volledig samen voor te bereiden.

We starten met het bespreken van de details die op dat moment al bekend zijn, zoals de locatie, het tijdstip, het aantal dag-gasten etc. Dit zijn de praktische zaken die de basis vormen voor de ceremonie.

Wanneer ik dat weet gaan we over naar het vormgeven van de rest van de ceremonie. We nemen de locatie in gedachte en starten bij het begin. Hoe is jullie binnenkomst/opkomst? Wordt één van de twee of misschien beide weggegeven? Welke muziek komt terug? Etc.
Allerlei onderwerpen zijn zelf te bepalen, zoals: de vorm van het welkomstwoord, trouwgeloften, het betrekken van anderen in de ceremonie door middel van speeches en ga zo nog maar even door. Op het moment dat jullie het gevoel hebben dat we een trouwceremonie hebben neergezet die volledig bij jullie past, zorg ik ervoor dat het ook op de dag zelf zo gaat verlopen.

Tot slot (en dat is misschien wel het leukste onderdeel van de voorbereiding) gaan we terug in de tijd. Jullie nemen mij mee naar de eerste ontmoeting tot aan de verloving en alle mooie, fijne, grappige, misschien ook heftige en verdrietige momenten daar tussen in. Alles komt aan bod. Alles wordt gedeeld. Met een lach (en soms een traan) verzamel ik al jullie herinneringen. Daarna ga ik met jullie persoonlijke verhaal aan de slag. In de weken tot aan de bruiloft die daarop volgen kunnen jullie je focussen op andere zaken. Ik neem het vanaf dat moment volledig uit handen.

Input van vrienden en/of familie
Willen jullie graag persoonlijke input van vrienden en/of familie laten verwerken in de huwelijksceremonie? Dat kan! In dit geval neem ik contact met ze op, zodat zij een bijzonder verhaal, mooie herinnering, anekdote of andere vorm van input kunnen aanleveren. Dit zorgt voor een persoonlijke touch tijdens de huwelijksceremonie. Hier reken ik géén extra kosten voor.

De ceremonie
Het is zover. Jullie trouwdag is aangebroken en daarmee ook de trouwceremonie. Hét moment dat alle ideeën en voorbereidingen van de afgelopen maanden samen gaan komen. De opkomst, de muziek, de trouwgeloften, het ja-woord, de getuigen, de ringen… en dit allemaal in het bijzijn van jullie meest dierbare vrienden en familie. We gaan terug in de tijd, terug naar de eerste kus, de eerste verliefde gevoelens, het samenwonen, ontwikkelingen in jullie levens en natuurlijk de verloving. Sit back and enjoy!

Nadat de ceremonie is afgesloten zit mijn taak als trouwambtenaar/BABS/ceremoniespreker voor jullie huwelijk erop en sluiten we ons mooie traject af.

Trouwen in het buitenland
Een buitenlands sprookje, leuk! Ik heb al een aantal bruiloften als trouwambtenaar/BABS/ceremoniespreker mogen uitvoeren in het buitenland. Midden in de bergen in Oostenrijk, aan de Cote d’azur in Frankrijk en het romantische Italië. Hartstikke gaaf als dit jullie wens is. Dus willen jullie in het buitenland trouwen is het zeker mogelijk om mij in te schakelen als trouwambtenaar/BABS/ceremoniespreker voor jullie huwelijk.