Veelgestelde vragen

Een bruiloft brengt vaak heel wat vragen met zich mee. Natuurlijk kan ik als trouwambtenaar/BABS/ceremoniespreker al jullie vragen beantwoorden. Om jullie alvast een beetje op weg te helpen heb ik hier een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet.

Hebben jullie vragen over jullie trouwceremonie, persoonlijke wensen of andere dingen die jullie graag willen vragen. Twijfel dan niet en neem contact met mij op. Dit kan via het onderstaande contactformulier of stuur een berichtje via Instagram @trouwambtenaarjoyce.

Wat is een BABS?
Een BABS/trouwambtenaar/ceremoniespreker is een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand en mag jullie huwelijk voltrekken. Een BABS kan je in de meeste gemeenten zelf kiezen.

Wat zijn de kosten van een bruiloft?
Hier vind je het tarief voor het komende trouwseizoen. Wil je in het buitenland trouwen of is je bruiloft verder in de toekomst dat het hier weergeeft? Neem dan contact met mij.

Op welke plekken in Nederland kunnen wij jou inschakelen als trouwambtenaar?
Door heel Nederland. Het is voor mij geen enkel probleem om af te reizen naar jullie gekozen trouwlocatie.

Wij willen trouwen in het buitenland. Kunnen we jou dan nog steeds inschakelen als trouwambtenaar?
Jazeker, een buitenlands sprookje, leuk! Ik heb al een aantal bruiloften als ceremoniespreker/BABS/trouwambtenaar mogen uitvoeren in het buitenland. Midden in de bergen in Oostenrijk, romantisch in Italië of in het idyllische Frankrijk. Hartstikke gaaf als dit jullie wens is. Dus willen jullie in het buitenland trouwen is het zeker mogelijk om mij in te schakelen als trouwambtenaar voor jullie huwelijk.

Hoe lang vooraf starten de voorbereidingen?
Wanneer jullie voor mij hebben gekozen als trouwambtenaar voor jullie ceremonie, plannen we ter voorbereiding een verdiepend gesprek in. Dit voorbereidingsgesprek plannen we samen ongeveer 6 weken vóór jullie trouwdag in. Voor dit gesprek kom ik graag naar jullie toe om zo de ceremonie volledig samen voor te bereiden. Meer over mijn werkwijze als BABS vind je hier.

Zitten er “verplichte” onderdelen in een trouwceremonie?
Ja, het geven van het jawoord natuurlijk en het ondertekenen van de akten. Verder zijn er geen (wettelijk) verplichte onderdelen en kunnen we jullie ceremonie zo persoonlijk maken als jullie zelf willen.

Hoe kunnen we je als trouwambtenaar blijven volgen?
Leuk dat je me wilt blijven volgen. Je kan me blijven volgen op Instagram @trouwambtenaarjoyce.

Wat zijn de taken van een weddingplanner?
Als een weddingplanner is het de taak om de organisatie van de bruiloft uit handen te nemen voor een bruidspaar. Dit betekent het verzamelen van de juiste trouwleveranciers, het beheren van het trouwbudget en compleet maken van het draaiboek. Vaak wordt de rol van een weddingplanner gecombineerd met de rol van een ceremoniemeester.

Zijn jullie op zoek naar een professionele weddingplanner en/of ceremoniemeester? Ik heb de afgelopen jaren meerdere fijne mensen mogen ontmoeten die ik graag aan jullie voorstel.

Wat zijn de taken van een ceremoniemeester?
Als een ceremoniemeester is het de taak om de volgende dingen te regelen of te zorgen dat ze in goede banen lopen:

• Een eventuele ceremoniemeester brief. Voordat de trouwkaarten verstuurd worden, mag deze brief toegevoegd worden. Hier staat in wat je het bruidspaar als verrassing cadeau kan geven, eventuele parkeerinstructies voor de dag zelf, maar ook wanneer er speeches of stukjes voorgedragen worden. Wanneer er speeches en verhalen voorgedragen worden, dienen deze (officieel gezien) ingediend te worden bij de ceremoniemeester.

• Locatie(s) bezoeken. Samen met het bruidspaar bezoek je de trouwlocatie(s) en bespreek je de praktische zaken door zoals versieringen, maar ook waar bijvoorbeeld de band of dj komt te staan.

• Het maken van een draaiboek. Hierin staat precies hoe de ceremonie zal verlopen. De ceremoniemeester houdt het overzicht hierin en begeleidt de gasten volgens het draaiboek.

• Het afstemmen met de getuigen. Maar ook een eventuele fotograaf, band of dj. Bespreek hoe, wat of waar ze mogen plaatsnemen en andere belangrijke praktische zaken.

• Het aanspreekpunt. Tijdens jullie bruiloft ben ik als ceremoniemeester het aanspreekpunt. Voor jullie, maar ook voor de gasten.

• Het gastenboek en de cadeautafel. Als ceremoniemeester ben je verantwoordelijk voor het gastenboek en beheer je de cadeaulijst.

Kunnen wij jou inhuren als ceremoniemeester?
Nee, het is aan mij de taak om jullie te voorzien van een prachtige ceremonie. Maar als jullie op zoek zijn naar een professionele ceremoniemeester kan ik jullie daar uiteraard in adviseren. Dit geldt ook zeker voor andere leveranciers. Inmiddels heb ik een warm netwerk van collega’s opgebouwd in de trouwbranche.