Tying the knot

Een van de eerste bruidsparen die ik heb mogen trouwen, koos voor een Keltische traditie tijdens hun ceremonie. En nee, dan bedoel ik niet het schuiven van de ringen om elkaars vinger, maar dan bedoel ik het ritueel “Tying the knot”.

“Tying the knot” is het handbinden van een bruidspaar. Volgens de traditie werd dit in eerste instantie voor de periode van een jaar gedaan, waarbij het bruidspaar letterlijk een jaar verbonden door het leven moest. Na die eerste periode kon het bruidspaar kiezen om getrouwd te blijven óf uit elkaar te gaan. Na de eerste periode werd dan een tweede ritueel gedaan waarbij het bruidspaar kon kiezen om voor de rest van het leven óf zelfs voor in de eeuwigheid bij elkaar te blijven. How romantic!

Tegenwoordig nemen we het handbinden (gelukkig) niet meer zo letterlijk als vroeger, maar gebruiken we het als extra toevoeging aan de ceremonie als mooi symbool. De kleur van het lint en de manier van het verbinden maakt nowadays niet meer uit. Kies vooral een manier waarbij jullie je prettig voelen.

Het bruidspaar wat ik heb mogen handbinden koos vier verschillende kleuren lint uit die het meest bij hun relatie past. Alle vier de linten werden door dierbaren naar het stel gebracht waarbij ik uitleg gaf wat de betekenis van de kleur was en waarom zij hiervoor hadden gekozen. Uiteindelijk heb ik de knoop gelegd. En geloof me… die gaat niet meer los!

Kiezen jullie ook voor deze mooie traditie tijdens jullie ceremonie? Heel veel plezier met de voorbereiding ervan. En blijf vooral bij jezelf… je kunt er helemaal je eigen draai aan geven!

Liefs,
Joyce

P.s. Hierbij de betekenis van de kleuren lint volgens de traditie:

  • Rood staat voor vurige liefde
  • Geel staat voor communicatie en rijkdom
  • Groen staat voor vruchtbaarheid en harmonie
  • Blauw staat voor veiligheid en gezondheid
  • Wit staat voor puurheid en zegening
  • Roze staat voor vriendschap en romantiek
  • Oranje staat voor voorspoed en creativiteit
  • Paars staat voor geluk en ontwikkeling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *