Overleden dierbaren herinneren tijdens de ceremonie

Het liefst hebben we natuurlijk al jullie dierbaren aanwezig tijdens jullie grote dag, maar helaas is dat niet altijd mogelijk. Het is daarom fijn dat er verschillende manieren zijn om een overleden dierbare te herinneren tijdens de ceremonie.

1. Gedenkplek
Creëer een mooie gedenkplek met bijvoorbeeld foto’s. Je kunt dit subtiel ik een hoekje op de locatie van de ceremonie doen, maar je kunt dit natuurlijk ook meer prominent terug laten komen.

2. Kaarsjes aansteken
Een mooi idee is om samen een moment af te spreken dat jullie tijdens de ceremonie een of meerdere kaarsjes aansteken.

3. Draag een sieraad
Heb je een sieraad mogen erven van degene die niet meer is? Draag dit dan tijdens jullie trouwdag of laat het bijvoorbeeld verwerken in jouw eigen kleding.

4. Muziek
Kies ervoor om een liedje terug te laten komen waardoor je terugdenkt aan fijne momenten met degene die er helaas niet meer bij kan zijn.

5. Symbolische stoel
Het is misschien confronterend om te zien, maar jullie kunnen er voor kiezen om een lege stoel met een mooi bloemstuk tussen de gasten te plaatsen. Het symboliseert zo het gemis van degene die er niet bij kan zijn.

6. Welkomstwoord
Past het niet bij jullie om er bij stil te staan met iets tastbaars? Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om jullie dierbare overledene gewoon te laten benoemen door de trouwambtenaar in het welkomstwoord.

Zoals je leest zijn er dus, gelukkig, genoeg manieren om overleden dierbaren te herinneren tijdens de ceremonie. Kies voor een manier die dichtbij jullie staat!

Liefs,
Joyce

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *