Sprekers tijdens de ceremonie

Wie denkt dat alleen ik, als trouwambtenaar, aan het woord moet zijn tijdens een ceremonie heeft het mis. Sterker nog… afwisseling tussen verschillende sprekers is juist erg leuk en zorgt voor dynamiek!

Zo heb ik verschillende huwelijken mogen voltrekken waarbij het bruidspaar graag familie en/of vrienden een speciale rol wilden geven. Er zijn altijd wel mensen die goed zijn in het spreken voor een groep of het vertellen van een leuk, mooi en pakkend verhaal. Als je dit als bruidspaar graag terug wil zien tijdens jullie eigen ceremonie is het daarom een leuk idee om diegene als spreker te vragen.

Soms komt het voor dat iemand uit de nabije omgeving zichzelf aanbiedt als spreker, maar lang niet iedereen durft dat. Mocht je als bruidspaar dus één of misschien meerdere mensen op het oog hebben hiervoor, kom dan vooral zelf in actie. Een “nee” heb je, een “ja” kun je krijgen!

Tip 1: Bedenk vooraf goed wie je hiervoor wilt vragen

Tip 2: Kies niet die net iets te grappige tante/oom of vriend/vriendin die misschien herinneringen ophaalt uit periodes die je niet wil terughoren op je trouwdag

Tip 3: Zorg ervoor dat je iemand de ruimte geeft om “nee” te zeggen om wat voor een reden dan ook

Tip 4: Laat de spreker met de trouwambtenaar afstemmen waar het stukje over gaat om zo dubbele verhalen te voorkomen

Liefs,
Joyce