Vijf tips voor een persoonlijke ceremonie

Een ceremonie op maat. Helemaal zoals jullie zijn. Precies zoals jullie in gedachte hebben. Dat is wat je graag wilt, toch? Hieronder heb ik vier tips opgeschreven voor een persoonlijke ceremonie.

1. Laat jullie trouwambtenaar dierbare gasten apart benoemen tijdens het welkomstwoord. Kies bijvoorbeeld jullie ouders, getuigen of ceremoniemeester. Op die manier laten jullie blijken dat het voor jullie erg bijzonder is dat deze gasten aanwezig zijn op jullie grote dag.

2. Kies muziek uit waar jullie een prettig gevoel bij krijgen. Dit kan een nummer zijn wat jullie graag luisteren samen of teruggaan naar een mooie herinneringen samen. Veel gekozen momenten voor muziek tijdens de ceremonie is bij de start, tijdens het tekenen van de trouwakte en bij de afsluiting. Wanneer je bij dit laatste moment kiest voor een gezellig, feestelijk nummer zit het sfeertje er direct goed in om samen te toasten.

3. Vraag vrienden en familie input te leveren aan jullie trouwambtenaar met verhalen over jullie individueel en/of als stel. Jullie trouwambtenaar verwerkt dit dan in de speech. Erg leuk omdat er zo voor jullie zelf ook een verrassing in zit, want tja… zullen ze toch aan informatie hebben gegeven?

4. Spreek met jullie trouwambtenaar af dat er net vóór het ja-woord een moment is om jullie eigen geschreven trouwgelofte aan elkaar voor te lezen. Hoe mooi is het om nog even het woord tot elkaar te richten voordat je daadwerkelijk gaat trouwen?!

5. Wanneer jullie kiezen voor een ceremoniële ceremonie, dan is er van alles mogelijk met de akte. Dit document kan bijvoorbeeld in de stijl van de trouwkaart worden op gemaakt en door meer mensen getekend worden als jullie dit willen!

Liefs,
Joyce

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *