Input van familie en vrienden

Mijn geluk is dat ik alle vier mijn opa’s en oma’s nog om mij heen heb. Ik heb hen dan ook gevraagd hoe hun huwelijksceremonie ging in de tijd dat zij met elkaar in het huwelijksbootje zijn gestapt. Allemaal zijn zij in de jaren vijftig getrouwd dus ik had vooraf al het idee dat het heel anders is gegaan dan tegenwoordig.

Mijn oma vertelde mij dat het vroeger helemaal niet zo uitgebreid ging als nu. En dan bedoeld ze niet alleen de ceremonie, maar de hele trouwdag. Zo trouwde mijn oma in een lange zwarte jurk zodat ze die later nog vaker aankon. Ook werd er niet én geluncht, geborreld, getoast, gegeten én gefeest. Ook al was daar het geld wel voor, zo werd toentertijd een trouwdag simpelweg niet georganiseerd.

Tegenwoordig is dat gelukkig heel anders. Een hele trouwdag kan ingevuld worden naar wens. Dat betekent dat je als verloofd stel bij ieder onderdeel van de dag kunt afwegen of dat het bij jullie past of niet. Is dit niet het geval, dan skip je het. Een trouwdag is namelijk heel persoonlijk en moet ook volledig aansluiten op jullie wensen.

Zo ook de ceremonie. En laat dat nou precies mijn specialiteit zijn. Mijn doel van een ceremonie is om het bruidspaar achteraf te horen zeggen “Ja, dit is precies zoals we het ons hadden voorgesteld”. Ik denk zelf dat mijn manier van werken daar natuurlijk een groot steentje aan bijdraagt, maar zonder informatie van het bruidspaar zelf ben ik natuurlijk nergens. Goede gesprekken vooraf zijn daarom erg belangrijk. Daarnaast is het voor mij erg belangrijk om het hele verhaal te mogen horen, van hoe het allemaal begon tot de dag dat jullie verloofd zijn.

Naast de informatie van een bruidspaar zelf, ben ik vaak ook erg geholpen met informatie vanuit familie en vrienden. Wanneer je als bruidspaar hiervoor openstaat en een aantal mensen uitkiest om wat meer over jullie als stel te vertellen, kan dit erg leuk uitpakken. Ik vraag altijd om leuke herinneringen, mooie momenten of typische karakter eigenschappen van één of allebei. De verhalen die ik vervolgens toegestuurd krijg zijn zo persoonlijk en met liefde en moeite op papier gezet dat het altijd een feestje is om dit toe te voegen aan de ceremonie.

Overweeg het daarom is, om een viertal, misschien zestal familie en vrienden uit te kiezen die nét dat beetje extra informatie geeft. Gegarandeerd een lach, misschien een (positieve) traan!

Liefs,
Joyce

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *